صبحانه خوردن از این خطرات پیشگیری میکند
علی اشرف رشیدی با اشاره به اهمیت وعده صبحانه گفت: وعده صبحانه نقش موثری در تامین انرژی روزانه بدن و ایجاد نشاط روزانه دارد.
وی افزود: صرف این وعده همچنین نقش موثری در کاهش وزن دارد، چرا که افرادی که صبحانه کامل میل کرده باشند در طول روز تمایلشان به صرف میان وعده ها و تنقلات شیرین و … کمتر می شود.
رشیدی گفت: تحقیقات نشان می هد افرادی که صبحانه نمی خورند تا 40 درصد نسبت به سایر افرادی که وعده صبحانه را به صورت منظم در برنامه دارند، مصرف شکلات و شیرینی و نوشیدنی های گازدار در آنها بیشتر است و همین امر زمینه ساز ابتلا به دیابت و چاقی در این افراد است، بنابراین با صرف وعده صبحانه تا حد زیادی میتوان از ابتلا به دیابت و چاقی جلوگیری کرد.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: تحقیقات نشان می دهد که صرف وعده صبحانه تا 30 درصد احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را در افراد کاهش می دهد.
رشیدی صرف وعده صبحانه را برای کودکان از اهمیت بیشتری برخوردار دانست و افزود: عدم صرف وعده صبحانه موجب اختلال در رشد کودکان شده و رشد ذهنی آنها را کاهش می دهد.
وی افزود: همچنین عدم صرف این وعده در تمامی افراد موجب کاهش تمرکز و بهره هوشی می شود و کاهش انرژی را به دنبال دارد.
این کارشناس ارشد تغذیه به تاثیرات عدم صرف وعده صبحانه بر روی رفتار و اخلاق افراد هم اشاره کرد و افزود: افرادی که این وعده را صرف نکرده اند بطور معمول بی حوصله بوده و شادی و نشاط کمتری دارند.
رشیدی گفت: با توجه به این مضرات توصیه می شود افراد و بویژه کودکان حتما وعده صبحانه را صرف کرده و به این وعده اهمیت بدهند.
وی یادآور شد: وعده صبحانه باید در ساعات اولیه صبح صرف شود و نباید آن را به نزدیک ظهر موکول کرد.
رشیدی گفت: همچنین نوع مواد مصرفی در وعده صبحانه بسیار حائز اهمیت است و افراد باید از خوراکی های مفید و پرانرژی و پر پروتئین مانند تخم مرغ، انواع لبنیات کم چرب و نان و غلات سبوس دار در این وعده استفاده کنند.
این کارشناس تغذیه گفت: تخم مرغ آب پز یک خوراکی مفید برای صبحانه است، چرا که حاوی بسیاری ویتامین ها و 9 اسید آمینه ضروری است و نقش مهمی هم در تامین پروتئین بدن دارد.
وی افزود: افرادی هم که اضافه وزن ندارند می توانند از کره بادام زمینی و نان در وعده صبحانه استفاده کنند.
رشیدی لبنیات کم چرب مانند شیر و ماست پروبیوتیک را هم برای وعده صبحانه بسیار مفید دانست و افزود: این مواد ضمن تامین پروتئین و کلسیم، به دلیل وجود باکتری های پروبیوتیک برای کاهش نفح دستگاه گوارش مفید هستند.
این کارشناس ارشد تغذیه نان و غلات سبوس دار که حاوی فیبر و ویتامین گروه B بوده و نیز خرما که انرژی بالایی دارد را برای وعده صبحانه مناسب دانست.
وی افزود: همچنین افراد می توانند از لوبیا، عدسی، شیربرنج و انواع آش هم در این وعده استفاده کنند.
وی یادآور شد: استفاده از خوراکی هایی که شیرینی بالایی دارند و نیز استفاده از غذاهای پرچرب و سوسیس و کالباس در این وعده به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
//ایسنا
بازدیدها: 3
برچسب ها :صبحانه
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0