16هزار نامه مردم کرمانشاه به رئیس قوه قضاییه/ 207 پرونده کثیرالشاکی داریم

16هزار نامه مردم کرمانشاه به رئیس قوه قضاییه/ 207 پرونده کثیرالشاکی داریم
کد خبر : 1056
تاریخ انتشار : پنج‌شنبه 4 فوریه 2021 - 11:32
16هزار نامه مردم کرمانشاه به رئیس قوه قضاییه/ 207 پرونده کثیرالشاکی داریم

پرویز توسلی زاده در نشستی خبری که امروز(14 بهمن) برگزار شد، با گرامیداشت دهه مبارکه فجر، به سفر چندی پیش رئیس قوه قضائیه به استان کرمانشاه اشاره کرد و افزود: پیش از انجام این سفر، هیاتی از کارشناسان برای بررسی ابعاد مختلف حوزه قضایی استان به کرمانشاه آمدند تا نیازها و نواقص را شناسایی و در جریان سفر گزارش آن را به رئیس قوه قضائیه ارائه دهند تا در مورد آنها تصمیم گیری شود.

وی تصریح کرد: تصویب حدود 130 میلیارد تومان اعتبار برای دادگستری استان و سازمانهای تابعه یکی از نتایج این بررسی های کارشناسی بود که قرار است در مدت زمان دو سال آن را برای استان جذب کنیم.

رئیس کل دادگستری بااشاره به همکاری خوب همه دستگاه های اجرایی استان در سفر رئیس قوه قضائیه به استان، اعلام کرد: آیت الله رئیسی در پایان این سفر از عملکرد دستگاه قضایی استان رضایت داشتند.

مردم 16 هزار نامه به رئیس قوه قضائیه دادند

وی در ادامه با بیان اینکه برنامه های مختلفی در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان انجام گرفت، گفت: یکی از این برنامه ها اجرای یک برنامه سازشی بود، چرا که یکی از اولویت های مهم دستگاه قضایی استان مسئله سازش است و روی آن تاکیدی جدی داریم.

توسلی زاده با تاکید بر اینکه باید تاجایی که امکان دارد میزان اختلافات بین مردم کاهش پیدا کند، افزود: در جریان سفر رئیس قوه قضائیه به استان حدود 16 هزار نامه به ایشان داده شد که در هیچکدام از سفرهای استانی رییس قوه قضاییه مردم این تعداد نامه نداده اند که نشان می دهد آمار مشکلات و اختلافات در کرمانشاه بالاست.

ستاد مصلحین 18 هزار پرونده را به سازش کشاند

وی در ادامه بااشاره به تشکیل ستاد مصلحین در استان، گفت: معتقدیم اختلافاتی که بین مردم وجود دارد باید بین خود آنها حل شود و گاها لازم نیست این اختلافات به دستگاه قضایی برسد و برای آنها پرونده‌های متعددی تشکیل شود. برای نمونه فردی را داریم که تاکنون حدود 400 تا 500 پرونده در دادگستری استان تشکیل داده، درحالی که با نگاهی به پرونده ها می بینیم برخی از آنها نیازی نبوده که اصلا تشکیل شود و می شد طوری دیگر آنها را حل و فصل کرد.

رئیس کل دادگستری استان اضافه کرد: در راستای کاهش اختلافات بین مردم، از حدود یک سال پیش در کنار استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف، ستاد مصلحین را که اقدامی نادر در کشور بود با همراهی پلیس، تمام قضات استان و معتمدین مردم در استان راه اندازی کردیم که طی این مدت هم کارهای ارزشمندی انجام داده است.

وی تاکید کرد: طی 9 ماهه اول امسال با استفاده از ظرفیت ستاد مصلحین حدود 18 هزار و 500 پرونده در استان به سازش کشیده شده، درحالیکه تعداد پرونده های سازشی شورای حل اختلاف در این مدت 16 هزار و 500 پرونده بوده است.

بنا به گفته توسلی زاده ستاد مصلحین استان می تواند در طول سال 48 هزار پرونده را به مصالحه ختم کند که اگر برای هر پرونده بصورت میانگین چهار نفر درگیر شده باشند، جمعا بین حدود 200 هزار نفر سازش ایجاد می شود.

وی از برنامه ریزی برای تشکیل ستاد مصلحین در سه سازمان و نهاد پرجمعیت استان یعنی آموزش و پرورش، دانشگاه ها و نیروهای مسلح خبر داد تا اختلافاتی که در این نهادها پیش می آید، پیش از ارجاع به محاکم قضایی حل و فصل شوند.

رئیس کل دادگستری استان گفت: البته تاکید داریم که حل اختلافات با سازش تنها باید برای جرائم خرد و غیرمهم باشد، نه پرونده هایی که در آن جرائم مهمه همچون سرقت های خشن، قاچاق اسلحه و … صورت گرفته است.

90 درصد روابط حقوقی مردم در مشاورین املاک تنظیم می‌شود

وی در بخش دیگری از سخنانش به ارائه گزارشی از عملکرد 17 ماهه دادگستری استان پرداخت و گفت: طی این مدت یکی از اولویت های مهم خود را کاهش تعداد پرونده های ورودی قرار دادیم که خوشبختانه کارهای خوبی نیز در این رابطه انجام شد.

توسلی زاده تاکید کرد: از آنجایی که حدود 90 درصد از روابط حقوقی مردم در مشاورین املاک تنظیم می شود، برای همین ساماندهی پنج هزار دفتر مشاوره املاک استان را انجام دادیم تا قراردادها به شکل الکترونیک و قانونمند تنظیم شوند.

وی تاکید کرد: در کنار کاهش ورودی های به دادگستری استان، تلاش کردیم تا طی این مدت موجودی پرونده ها را نیز کاهش دهیم که در این زمینه اقدامات بسیار خوبی صورت گرفت.

رئیس کل دادگستری استان بابیان اینکه اتقان آراء قضات همواره یکی از تاکیدات دستگاه قضایی استان بوده، گفت: به سرمایه اجتماعی به نام همراهی مردم نیاز داریم و این سرمایه اجتماعی یعنی اینکه مردم تصمیمات قضات را بپذیرند و از طرف دیگر هم قاضی باید رای متقن و محکم صادر کند و جامعه را قانع کند.

aria karami, [۰۴.۰۲.۲۱ ۱۰:۳۸]
وی برخورد جدی با جرائم مهمه را یکی دیگر از اولویت های دستگاه قضایی استان دانست و گفت: آرامش مردم برای ما مهم است و تاکید داریم هیچ فردی در استان نباید احساس ناامنی کند، براین اساس به همه کسانی که اقدام به آزار و اذیت مردم می کنند، تذکر می دهیم که آنها را بصورت مستمر رصد می کنیم.

توسلی زاده افزود: مردم هرجا احساس ناامنی کردند، می توانند با شماره 4141 دادگستری استان تماس بگیرند.

207 پرونده کثیرالشاکی داریم

وی در ادامه به تشریح آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده های معوقه قضایی در استان هم اشاره ای کرد و گفت: تاکنون 76 درصد پرونده های معوقه استان که مربوط به قبل از دی سال 1398 بوده، تعیین تکلیف شده اند و بیشتر پرونده هایی هم که باقی مانده مربوط به اجرای احکام هستند.

رئیس کل دادگستری استان افزود: تنها تعداد کمی از شعبات استان درحال حاضر بالای 200 پرونده معوقه دارند که درخواست کرده ایم تا پایان سال آنها را تعیین تکلیف کنند.

به گفته رئیس دستگاه قضایی استان، میانگین زمانی رسیدگی به پرونده های قضایی در کرمانشاه حدود یکصدو یازده روز است.

وی یادآورشد: در دستگاه قضایی استان حدود 207 پرونده کثیرالشاکی داریم، یعنی پرونده هایی که بیش از 20 نفر شاکی دارند که در تلاش برای مختومه کردن آنها هستیم.

کاهش هزار نفری جمعیت کیفری زندان های کرمانشاه

توسلی زاده در ادامه یکی از سیاست ها و رویکردهای مهم دستگاه قضایی استان را کاهش جمعیت کیفری زندان ها دانست و گفت: در این راستا، طرح پایش زندانیان را در استان در حال اجرا داریم و از زمان اجرای این طرح بیش از سه هزار کاربرگ تنظیم شده، یعنی حدود سه هزار زندانی مستحق ارفاق و مرخصی هستند که تاکنون هزار نفر از آنها از زندان آزاد شده اند، چراکه ضرورتی نداشت در زندان بمانند.

از برخورد با فساد استقبال می کنیم

وی در بخش دیگری از سخنانش بااشاره به ابلاغ دستورالعمل ترک فعل مدیران از سوی رئیس قوه قضائیه، اعلام کرد: از همه مدیران استان می خواهیم که بصورت دقیق برای انجام وظایفشان تلاش کنند.

رئیس کل دادگستری استان در ادامه با تایید خبر انهدام باند اخذ رای تضمینی با عنوان “فرشته نجات” در استان، گفت: این موضوع صحت دارد و ما از برخورد با فساد استقبال می کنیم و تاکید داریم که دستگاه قضایی باید عاری از هرگونه فساد باشد.

وی افزود: در این پرونده تعدادی از کارکنان دادگستری و وکلاء دستگیر شده اند که پرونده آنها در مرحله مقدماتی است و بعدا جزییات آن را تشریح خواهیم کرد.

توسلی زاده در ادامه در پاسخ به پرسشی درخصوص وضعیت بررسی پرونده واگذاری پالایشگاه کرمانشاه هم گفت: این پرونده در یک نهاد رسمی درحال بررسی است، اما تفاوتی که این پرونده با سایر پرونده های واگذاری در کشور دارد این است که پس از واگذاری، تولید و اشتغال این پالایشگاه با مشکل مواجه نشده و حتی طبق گزارشات رسیده بهینه سازی هایی هم در آنجا انجام گرفته است.

وی در ادامه به روند رسیدگی به پرونده زورگیری خشن چندی پیش در کرمانشاه هم اشاره کرد و گفت: عملکرد این افراد را از مصادیق محاربه می دانیم و پرونده در حال انجام فرآیندهای قضایی است.

بازدیدها: 0

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.